In deze tijd is duurzaam of duurzaamheid niet meer een stoffig woord. Duurzaam is zelfs hip te noemen! Al zou het wel erg vervelend zijn als de huidige interesse voor duurzaamheid misschien ooit weer afneemt… In elk geval is nu de tijd om duurzamer te leven. Ook in de tuin!

Gebruik geen gif in de tuin, kies planten voor bestuivers, denk aan inheemse planten en recycle materialen die al in je tuin aanwezig zijn… Maar je hoort niet snel dat mensen hun planten een tweede leven geven. Toch is dat heel goed mogelijk!

Gebruik tweedehands planten

Planten uit je oude tuin kan je prima een nieuwe plek geven. In ons blog lees je wanneer je planten het beste kunt verplaatsen. Heb je er toch echt geen plek meer voor, of passen de planten niet bij je nieuwe tuin? Gooi ze dan niet weg! Biedt ze aan via Marktplanten.nl: Zo geef je jouw tuinplanten een tweede leven en maak je iemand anders ongetwijfeld heel blij. Je kunt je planten gratis aanbieden, of je kunt je tuinplanten verkopen. Dit kan voor een mooi zacht prijsje, of desgewenst voor een mooi bedrag (je hebt er tenslotte ook aardig wat werk van gehad in het opkweken en/ of uitgraven).

Wij zouden in elk geval graag zien dat we het met z’n allen ook steeds normaler vinden om planten te recyclen. Er is namelijk niks mis met 2ehands planten!

Natuurlijk raden we aan om vooraf goed contact te hebben met de koper of verkoper. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en hoe de planten in op de nieuwe plek terechtkomen. Controleer de planten goed, zodat je zeker weet dat er geen beschadigingen zijn of sprake is van aantastingen.

Doe jij ook mee en help je de wereld te verduurzamen door jouw tuinplanten hier aan te bieden? We zijn alvast erg benieuwd naar jouw planten!

Wil je meer weten over hoe het werkt om een gratis advertentie te plaatsen? Of heb je nog tips nodig voor het online verkopen van planten? Of tips voor een goede advertentie op Marktplanten.nl? Lees gerust al onze tips.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Log in en plaats gratis advertentie

Account aanmaken

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mail adres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen via de e-mail.