Als je planten wilt verzenden, moet je ervoor zorgen dat de planten tijdens het transport beschermd zijn tegen schade en uitdroging. Kleine planten, stekken en zaden zijn het makkelijkst om te verzenden. Betrek ook de ontvangende partij hierbij, zodat hij/ zij weet wanneer de planten te verwachten zijn en hoe deze verzonden zullen worden. Hieronder de stappen die je kunt volgen om planten te versturen.

Planten verzenden via de post

 1. Kies gezonde planten die geschikt zijn om te verzenden. Selecteer planten die goed geworteld zijn en geen tekenen van ziekte of plagen vertonen.
 2. Graaf de plant voorzichtig uit de grond, zorg ervoor dat de wortels intact blijven. Schud de overtollige grond van de wortels af.
 3. Wikkel de wortels van de plant in een vochtige doek of krantenpapier om ze vochtig te houden tijdens het transport.
 4. Plaats de plant in een plastic zak of container om te voorkomen dat de plant uitdroogt en de bladeren en takken beschadigd raken.
 5. Plaats de plant in een doos die groot genoeg is zodat de plant niet te krap zit en voldoende lucht kan circuleren. Vul eventuele lege ruimtes in de doos op met verpakkingsmateriaal zoals krantenpapier of luchtkussenfolie.
 6. Label de doos met “Breekbaar” en “Levende planten” om te voorkomen dat de doos ruw wordt behandeld tijdens het transport.
 7. Verzend de planten zo snel mogelijk om ervoor te zorgen dat ze zo kort mogelijk onderweg zijn. Kies een verzendmethode die snel en betrouwbaar is en volg de verzendinstructies van de verzenddienst.

Zaden versturen

 1. Verwijder eventuele vruchten of plantenresten van de zaden en laat ze goed drogen.
 2. Plaats de zaden in een kleine, luchtdichte verpakking, zoals een plastic zakje of een afsluitbaar potje.
 3. Voeg een beetje vermiculiet, zand of ander geschikt droog materiaal toe aan de verpakking om te voorkomen dat de zaden bewegen en elkaar beschadigen tijdens het transport.
 4. Label de verpakking duidelijk met de naam van de zaden en eventuele andere relevante informatie, zoals de plantensoort en de datum van verzending.
 5. Plaats de verpakking in een stevige envelop of doos en verzend het zo snel mogelijk. Kies een verzendmethode die snel en betrouwbaar is.

Stekken versturen

 1. Selecteer gezonde stekken van de plant en knip deze af met een schone, scherpe schaar of mes.
 2. Verwijder eventuele bladeren of bloemen van de stekken en snijd de onderkant van de stek schuin af.
 3. Plaats de stekken in een vochtig vermiculiet of in een andere geschikte groeimedium, zoals aarde of water.
 4. Wikkel de stekken in vochtige doeken of krantenpapier om te voorkomen dat ze uitdrogen tijdens het transport.
 5. Plaats de stekken in een plastic zak of container om te voorkomen dat ze beschadigd raken tijdens het transport.
 6. Plaats de zak of container in een doos die groot genoeg is zodat de stekken niet te krap zitten en voldoende lucht kan circuleren. Vul eventuele lege ruimtes in de doos op met verpakkingsmateriaal zoals krantenpapier of luchtkussenfolie.
 7. Label de doos met “Breekbaar” en “Levende plantmateriaal” om te voorkomen dat de doos ruw wordt behandeld tijdens het transport.
 8. Verzend de stekken zo snel mogelijk om ervoor te zorgen dat ze zo kort mogelijk onderweg zijn. Kies een verzendmethode die snel en betrouwbaar is en volg de verzendinstructies van de verzenddienst.

Let op: Het verzenden van planten kan per land verschillen en er kunnen specifieke regels en beperkingen van toepassing zijn. Wil je planten naar het buitenland verzenden, controleer dan altijd de regels en voorschriften voor het verzenden van planten naar het betreffende land om eventuele problemen te voorkomen.

Log in en plaats gratis advertentie

Account aanmaken

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mail adres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen via de e-mail.