Heb jij planten over na een tuinrenovatie?

Of is er geen plek meer voor bepaalde planten of bomen in je tuin?

Je hoeft heus je planten niet in de kliko te gooien, of weg te brengen naar de milieustraat… Je kunt er ook andere tuinliefhebbers heel blij mee maken!

Jouw oude planten (of juist nieuw gekweekte planten) kan je makkelijk en snel verkopen of gratis aanbieden op Marktplanten.nl

Een advertentie is helemaal gratis!

Mensen uit jouw buurt of regio kunnen zo met jou in contact komen en een afspraak maken om de planten af te halen. Of via de post of als pakket te laten versturen natuurlijk. Vooral met kleine planten, jonge planten, vaste planten en stekken of zaden is dit ideaal.

Tips voor een succesvolle advertentie

  • Beschrijf duidelijk om welke planten het gaat en het aantal planten dat beschikbaar is.
  • Vul alle gegevens goed en compleet in, zodat jouw advertentie makkelijk en snel gevonden zal worden.
  • Maak een duidelijke foto waarop alleen de planten zichtbaar zijn die worden aangeboden. liefst met een wat neutrale of rustige achtergrond.
  • Denk goed na over de manier waarop je de planten aanbiedt: Moeten ge├»nteresseerden zelf hun planten ophalen (of zelfs nog uitgraven), kan je ze versturen en hoe verpak je de planten of houd je ze goed tot aan de overdracht?
  • Hou er rekening mee dat het om levend plantmateriaal gaat, dus geef geen garanties, zonder deze letterlijk vast te leggen (bij duurdere planten kan het verstandig te zijn om de koper enige garantie te geven en duidelijk aan te geven wat dit betreft).
  • Neem stekken pas op het allerlaatste moment en hou ze vers door ze meteen in te pakken in een plastic zakje. Dit voorkomt dat ze te veel uitdrogen, waardoor de kans op aanslaan snel daalt.
  • Wil je serieus aan de slag met het verkopen van planten of zelfgekweekte planten? Vraag dan naar onze professionele account, voor extra opties.

Ga jij ook zelf planten verkopen of aanbieden?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inloggen

Account aanmaken

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mail adres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen via de e-mail.